Viber uvodi dvostepenu potvrdu pri proveri vlasništva naloga


Poruke na Viberu već su obostrano šifrovane, onemogućavajući trećim stranama pristup podacima, a funkcija nestajanja poruka omogućava korisnicima daljnju kontrolu nad time ko vidi njihove poruke. A sada Viber najavljuje uvođenje dvostepene potvrde kao dodatnog nivoa bezbednosti koja korisnicima omogućava proveru autentičnosti svojih nalga pomoću PIN koda i e-maila.

Korisnici koji odluče da omoguće funkciju dvostepene potvrde trebaće da odaberu šestocifreni PIN broj i potvrditi svoju email adresu. Kako bi se prijavili na Viber na mobilnom uređaju ili desktopu, korisnici će morati da potvrde nalog upisom svog PIN koda. U slučaju da zaborave PIN, koristiće se prethodno definisani email kako bi se korisniku pomoglo da ponovno pristupi svom nalogu. Pored toga, PIN kod će onemogućiti mogućnost deaktivacije naloga pomoću Vibera na desktopu. Svako ko pokuša da deaktivira Viber nalog putem desktopa moraće da koristi PIN kod.

Dvostepena provera štiti od hakera koji otimaju korisničke račune kako bi slali neželjene poruke ili pristupili privatnim podacima. Smanjivanjem broja neproverenih naloga unutar platforme ne samo da će se smanjiti broj neželjenih poruka na platformi, već će takođe kreirati efikasnija i stabilnija aplikacija za komunikaciju korisnika sa voljenim osobama širom sveta. Pored toga, Viber radi i na dodavanju biometrijske autentifikacije u budućnosti.

"Privatnost Viber-ovih korisnika uvek nam je na prvom mestu, što god radili. Posvećeni smo tome da naša aplikacija bude sigurna i obostrano šifrovana, a ova nova funkcija je korak dalje," izjavio je Amir Ish-Shalom, Chief Information Officer Rakuten Vibera. "Dvostepena provera ublažitće brige naših korisnika o njihovoj sigurnosti i uveriti ne samo potrošače nego i kompanije kako Viber pruža najnoviju tehnologiju kako bi osigurao sigurnost svoje platforme."

Viber-ova značajka dvostepene potvrde biće pokrenuta u odabranim evropskim državama, pre nego što se uvede na globalnom nivou.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.