Xiaomi korisnicima je najomiljeniji telefon predstavljen 2017. godine


Kineski proizvođač Xiaomi izbacio je prvi pametni telefon na tržište u avgustu 2011. godine. Od tad su predstavili niz modela, od kojih je, prema anketi koju je sproveo osnivač kompanije Lei Jun, korisnicima najomiljeniji Xiaomi Mi 6 koji je izašao pre čak pet godina.

Dakle, Xiaomi-jev telefon lansiran 2017. godine, "prešišao" je sve nove i po specifikacijama i mogućnostima značajno bolje modele. Reč je, naime, o prvom Xiaomi-jevom flagshipu koji je korisnicima pružio dvostruku zadnju kameru, ali i poslednjem koji je imao ekran odnosa 16:9 sa "mesnatim" okvirima.

Kompanija je naslednika ovog popularnog telefona iz nekog razloga odlučila nazvati "Mi 8", a ne "Mi 7", ali bez obzira na to, taj telefon nije dosegao ni blizu toliku popularnost kao njegov prethodnik. Kako prenosi Gizmochina, razlog tome mogao bi biti uvođenje notcha, kojeg tadašnji korisnici nisu toliko preferirali.

U svakom slučaju, Mi 6 bio je jedan lagan, tanak i kompaktni uređaj sa 5,15-inčnim ekranom, kojeg se i danas mnogi rado prisećaju. Prošle je godine objavljeno da ovaj "starkelja" još uvek ima dva miliona aktivnih korisnika, a Jun ga je svrstao u svoja tri najomiljenija telefona svih vremena.

Xiaomi je, podsetimo, planirao izbaciti i moderniziranu verziju Mi 6 telefona 2020. godine, ali uprkos brojnim "šuškanjima", taj projekt se nikad nije ostvario.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.