Zuckerberg otvara prvu Meta prodavnicu u SAD-u


Pred Markom Zuckerbergom i Metom dug je i zahtevan posao razvoja i populariziranja svog metaversa za kojeg se nadaju da će u budućnosti privući stotine miliona ili milijarde ljudi koji će u njemu trošiti veliki novac. Ove nedelje Zuckerberg je najavio još jedan korak u tom smeru - otvaranje prve Metine prodavnice u kojoj će korisnici moći isprobati i kupiti njihove proizvode i bolje se upoznati sa postojećim hardverom koji je potreban za pristup metasvemiru.

Osim VR naočara Quest VR, u prodavnici će biti dostupni i drugi Metini proizvodi - pametni ekran Portal i naočare koje su razvili u saradni sa Ray Ban-om. Takođe, najavljena je i nova online prodavnica koja bi kupcima trebala da omogući još bolje iskustvo kupovine putem interneta.

Svoju prvu prodavnicu Meta će otvoriti 9. maja u kalifornijskom gradu Burlingameu, a razlog zašto su odabrali baš to mesto je blizina sedišta njihovog Reality Labsa i veruju kako će tako moći bolje proučiti reakcije i način interakcije kupaca sa postojećim proizvodima. Naravno, nakon te prodavnice u planu je otvaranje novih prodavnica u drugim delovima SAD-a, a naknadno verovatno i sveta.

"Naš cilj sa Meta Store-om jeste ljudima pokazati šta je danas moguće sa našim proizvodima te im pokazati kako će izgledati budućnost jednom kada oživi metaverse - i nadamo se demistificirati taj koncept u tom procesu", objavili su iz kompanije.

Koliko Zuckerberg veruje u metaverse kao budućnost svoje kompanije, ali i kao neku vrstu interneta nove generacije najbolje pokazuje činjenica da je prošle godine promenio ime kompanije iz Facebook-a u Meta, kao i da je odeljenje u kojem se razvija hardver i softver metasvemira narastao na 18 hiljada ljudi, a njegovi godišnji troškovi iznose čak oko 10 milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.