Apple će navodno iPhone 14 seriju predstaviti 14. septembra


Do predstavljanja nove iPhone 14 serije još je četiri meseca, a navodni datum je 14. septembar. Apple će uz četiri nova iPhone modela predstaviti i Apple Watch 8 i AirPods Pro 2 slušalice. Priča se da će Apple Pro modele od ostatka iPhone 14 serije diferencirati i pogonskim čipom.

Biće to treća godina za redom da Apple predstavlja četiri modela iPhone-a, ali ovaj put sa još većim razlikama između Pro i ne-Pro uređaja.

Budući da iPhone 12 mini i iPhone 13 mini nisu polučili očekivani uspeh, ove jeseni ćemo dobiti dva Max modela pa će tako predstaviti dva 6.1-inčna i dva 6.7-inčna telefona.

Prema neslužbenim informacijama, osim što će iPhone 14 Pro dobiti nove zaslone s dva otvora umjesto notcha, dobit će i novi 4nm Apple A16 Bionic čip i 48MP glavnu kameru na leđima.

iPhone 14 i iPhone 14 Max navodno će pokretati prošlogodišnji čip i zadržati ekrane sa notchem i 12MP kamere pozadi.

Većina iPhone korisnika ni ne zna niti im je bitno koji čip pokreće njihov telefon dok god on osigurava top performanse i uglađen rad.

Apple će to navodno iskoristiti i smanjiti troškove izrade, a priča se da bi čak taj isti 5nm A15 Bionic ispod njihove haube mogli nazvati A16 Bionic dok bi novi 4nm čip za iPhone 14 Pro modele mogli nazvati A16 Bionic Pro.

Time bi po prvi put dodatno diferencirali Pro modele od druga dva.

Uz iPhone 14 seriju, Apple će 14. septembra sasvim izgledno predstaviti i čak tri modela Apple Watch 8 serije ali i nove AirPods Pro 2 slušalice.

Bilo bi lepo kad bi se ove razlike odrazile i na cene pa bi iPhone 14 i iPhone 14 Max mogli biti dostupniji i širim masama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.