Apple zaustavlja proizvodnju iPod-a nakon 20 godina


Uz široku prisutnost iPhone-a, ali i svih drugih mogućih pametnih uređaja koji su u stanju da reprodukuju muziku, već duže vreme je jasno kako na tržištu više nema mesta za samostalne MP3 playere. Apple-ov iPod Touch ostao je jedini takav uređaj visoke klase koji se još proizvodio u velikim količinama, ali i njemu je sada došao kraj. Iz Cupertina je službeno objavljeno, u saopštenju nazvanom "Muzika živi i dalje", kako je proizvodnja njihovog poslednjeg iPoda zaustavljena.

iPod Touch će se prodavati samo dok postoje zalihe, kažu iz Applea, osvrćući se na dve decenije digitalne muzike i uređaje koji su promenili način na koji se ona konzumira. Danas se muzika primarno sluša preko muzičkih streaming servisa dostupnih na telefonima, tabletima, pametnim satovima, pametnim zvučnicima i računarima, pa je vreme da se ova linija proizvoda polako ugasi.

Poslednja, sedma generacija iPoda Touch dostupna je u SAD-u već od 199 dolara, a u Srbiji se još može naći po ceni od 35.400 dinara, dok traju zalihe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.