Galaxy S23 i S24 bez Exynos procesora?


Sveže neslužbene informacije iz Samsung-a kažu da nadolazeći Galaxy S23 i Galaxy S24 flagship telefoni nigde u svetu neće biti pokretani Exynos čipom.

Poznato je da uz Qualcomm i Mediatek koji svoje pogonske čipove isporučuju svima, Apple i Samsung, a odnedavno i Google sami dizajniraju svoje čipove.

Istini za volju, sopstvene čipove je radio Huawei dok ih i u tome nisu omele američke sankcije.

U svakom slučaju svaku novu generaciju iPhone-a Apple oprema svojim A Bionic čipovima, a Samsung svoje Galaxy telefone sopstvenim Exynos čipovima ali i Snapdragon čipovima, koje nabavlja od Qualcomm-a.

Po pravilu je većina Galaxy S i Note serije bila pokretana Exynos čipom dok su Snapdragone dobijali u SAD-u, Kanadi, Kini i na Tajvanu.

Godinama Evropljani žele Samsung-ove flagshipe pokretane Snapdragon-ima jer su mnogi uvereni da su bolji, brži i efikasniji.

Ove je godine aktuelni Exynos 2200 dobio i AMD grafiku, a opšti utisak je da nikad nisu bile manje razlike između Samsung-ovog i Qualcomm-ovog čipa.

Stoga i čudi ova doduše neslužbena informacija da Exynos čipa za Galaxy S23 i S24 neće biti uopšte. Navodno će ih na svim tržištima pokretati neki drugi čip, pretpostavljamo nadolazeći Snapdragon.

Razloge navodno treba tražiti u slabom prinosu Samsung-ovih Exynos pogona. Kako se neslužbeno saznaje tek 35% Exynos čipova koji se proizvedu zadovoljava kontrolu kvaliteta. S druge strane TSMC, koji štanca Qualcomm-ove 4nm Snapdragone ima prinos od 70%.

Priča se da Samsung radi na nekakvom super čipu za Galaxy S25, koji je na redu 2025.

Eto dakle, svi vi koji godinama priželjkujete Galaxy S telefon sa Snapdragon čipom, izgledno je da ćete ga dobiti dogodine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.