HTC odložio flagship koji su trebali da predstave u aprilu


Nekadašnji velikan smartphone inudstrije i glavni rival Samsung-u u Android taboru, tajvanski HTC trebao je da predstavi novi flagship telefon u aprilu, ali opet su ga odložili.

Za mnoge među vama HTC verovatno ne znači ništa, ali nekad je bio itekako veliki igrač smartphone industrije. Telefoni poput Touch Diamonda na Windows Mobile platformi i kasnije HTC-a One i One M8 zauvek će imati svoje mjesto u smartphone istoriji.

2014. bio je njihov vrhunac kad su svetu ponudili HTC One M8, telefon koji je u to doba plenio pažnju svojim premium dizajnom, frontalno usmerenim BoomSound stereo zvučnicima, HTC Sense interfejsom i dvostrukom kamerom na leđima.

Te godine su nažalost inovacije u HTC taboru i prestale, a nijedan njihov telefon nakon njega nije uspevao da privuče pažnju, usled čega HTC tone u minus.

Pokušali su još kasnije opskurnim Blockchain modelima Exodus 1 i Exodus 2, ali ni oni nikoga nisu zanimali.

U međuvremenu kompanija se okrenula razvoju VR-a ponudivši verovatno i najbolje VR naočare na tržištu Vive Flow, ali ni od toga HTC nije video velikog uspeha.

Početkom ove godine informacije o novom flagship telefonu sa HTC logom rasplamsale su nade HTC fanova, ali COVID kriza još je jednom prisilila kompaniju na odlaganje predstavljanja telefona, navodno temeljenog na sveprisutnijem metaversu, ma šta to značilo.

U tom istom aprilu HTC je zabeležio najmanje prihode, otkako su javno na tržištu od 2002. Tek 7 miliona dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.