Može li Apple da sa trona skinne Samsung kao nekada Nokiju


Prema poslednjim podacima iz Burge, procenjeni Apple-ov globalni udeo na tržištu pametnih telefona porastao je za 20% između prvog tromesečija 2021. i prvog tromesečija 2022. godine, odnosno sa 15% na 18%.

U poređenju sa Apple-ovim rastom tržišnog udela od 20%, Samsung bi mogao postići samo rast od 9,09%. Apple i dalje zaostaje za Samsung-om ali ako zadržati dosadašnji rast samo je pitanje vremena kada će prestići Samsung koji sada ima 24% globalnog tržišnog udela pametnih telefona, dok je Apple-ov 18%.

Samung je globalni lider pametnih telefona već godinama. Ako ga Apple skine sa trona to neće biti prvi takav uspeh kompanije iz Cupertina. Nokia je bila globalni tržišni lider pametnih telefona do 2009. godine. Niko nije verovao da će biti potpuno marginalizovana, ali sa pojavom iPhone-a globalno tržište pametnih telefona okrenuto je naglavačke.

Iznenađujuće je što su tri kineska OEM-a pametnih telefona – Xiaomi, OPPO i VIVO – zabeležila pad tržišnog udela. Na primer, Xiaomi-jev tržišni udeo pao je za 7,14%, a tržišni udeli OPPO-a i VIVO-a pali su po 20%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.