Musk zaustavio pregovore o kupovini Twitter-a


Vest o tome da će Elon Musk za 44 milijarde dolara preuzeti Twitter jedna je od većih u svetu Interneta i tehnologije poslednjih nedelja, a vest o zaustavljanju procesa akvizicije mogla bi da postane i veća. Naime, Twitter je početkom ove nedelje u službenim dokumentima izvestio kako lažni i spam nalozi, botovi i njima slični, na toj društvenoj mreži čine manje od 5% aktivnih dnevnih korisnika.

Podaci se odnose na ukupni broj aktivnih korisnika koji se može monetizovati, tj. onih kojima se efikasno prikazuju reklame. Twitter inače ima oko 229 miliona takvih korisnika, a ova je kalkulacija izrađena za prvo tromesečije ove godine.

Kako su botovi i spam računi vrlo raširena pojava na Twitter-u, Elon Musk je prilikom najave preuzimanja društvene mreže obećao da će se sa njima obračunati, tj. da će učiniti sve da se sa mreže uklone. Ne čudi, stoga, da je nedugo po objavi procene o 5% lažnih naloga odmah reagovao i – zaustavio proces pregovaranja o finalnom dogovoru za preuzimanje.

Musk kaže kako su razgovori stavljeni na čekanje dok mu se ne pokažu detalji ove kalkulacije. Tek kada ga uvere da je broj naloga povezanih sa lažnim identitetima i botovima zaista ispod 5%, pregovori bi se mogli nastaviti. Ova najava uzburkala je duhove i unela nemir među ulagače na Wall Street-u, pa je vrednost deonice Twitter-a, u berzovno ionako vrlo kolebljivom razdoblju, pala na oko 44 dolara. Musk je, podsetimo, najavio da bi akviziciju trebao kompletirati po ceni od 54,2 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.