Na Windows 11 sada mogu da pređu svi koji zadovoljavaju uslove


Računari sa Windows-om 10, koji zadovoljavaju hardverske zahteve, mogla su do sada na nekoliko načina da budu nadograđeni na novi Microsoft-ov operativni sistem, Windows 11. Korisnici su tako mogli da preuzmu ISO datoteke sa Microsoft-ovih stranica i nadogradnju odrade "ručno", a mogli su i pričekati da dođu na red, odnosno da im se nadogradnja pojavi unutar Windows Update-a.

Ovaj poslednji način služio je Microsoftu da Windows 11 distribuira postupno, kada se utvrdi da je određeni računar hardverski spreman na taj korak. Raspored omogućavanja ovih nadogradnji nije bio uvek transparentan, pa su tako, u talasima, Windows 11 kao opciju automatskog preuzimanja dobijali neki korisnici ranije, neki kasnije – sve pod uslovom da im računar prolazi hardverski test kompatibilnosti.

Ali, tome je ove nedelje došao kraj. Windows 11 je, nakon nešto više od pola godine od službene javne dostupnosti, pušten u potpuno slobodnu javnu distribuciju. To znači da reda čekanja više nema, odnosno da dinamiku ažuriranja više neće određivati Microsoft.

Svi korisnici Windows-a 10 sada mogu da pokrenu aplikaciju PC Health Check ili provere kompatibilnost svog računara na ovom mestu. Potom, ako testiranje izrodi pozitivan rezultate i korisnici to požele, mogu pokrenuti nadogradnju na jedanaesticu putem sistema Windows Update. Osim hardverskih zahteva, bitno je da u tom trenutku na računaru bude instalirana verzija desetke brojčane oznake najmanje 2004.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.