Najveći ruski mobilni operater počeo sa prodajom korišćenih telefona


Svet se potpuno promenio nakon što je u februaru Rusija napala Ukrajinu i kroz inflaciju, poskupljenja i nestašice zemlje širom sveta osećaju posledice ovog sukoba. Te se posledice, naravno, itekako osećaju i Rusiji. Zbog inflacije pala je kupovna moć građana, a brojne zapadne kompanije povukle su se sa tog tržišta tako da im njihovi proizvodi više nisu dostupni. Svoju priliku iskoristili su kineski brendovi čija se prodaja udvostručila nakon što su zapadne kompanije najavile povlačenje sa tog tržišta.

Zbog takve situacije najveći ruski mobilni operater MTS počeo je sa prodajom korišćenih pametnih telefona, kao i telefona koji su dostupni na velikim popustima (i do 50 posto) kako bi građanima omogućili kupovinu cenovno povoljnijih smartphonea. Među inim, na popustima su dostupni uređaji kineskih kompanija poput Xiaomi-ja, Honor-a i Huawei-ja, kao i južnokorejskog Samsung-a.

Ovo je dobra prilika za našu kompaniju da korisnicima ponudi dodatan način uštede za kupovinu kvalitetnih proizvoda, komentirao je šef prodajne mreže MTS-a Pavel Sukhovarov te je dodao da su u Rusiji sada dostupni korišćeni gadgeti po niskim cenama.

Na popustu su tako, između ostalog, uređaji koji su vraćeni dve nedelje od kupovine i oni sa oštećenim pakovanjima, ali MTS za njih daje garanciju od samo 90 dana. MTS je proše nedelje prijavio pad prihoda za prvi ovogodišnji kvartal od čak 76 posto, za što su ponajviše okrivili rast kamata, kao i "trenutno makroekonomsko stanje".

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.