Netflix će početi sa prenosima uživo?


Američki portal Deadline saznaje da se u Netflix-u tiho radi na novoj funkcionalnosti, koja bi mogla da obogati ponudu ove streaming platforme u skorijoj budućnosti. Njihovi stručnjaci navodno istražuju mogućnost uvođenja video prenosa uživo sa mesta događaja, koji bi se potom mogli streamovati na Netflix-u kao i bilo koji drugi sadržaj dostupan na zahtev.

Ovaj dodatak je još uvek u fazi razvoja, a govori se kako bi mogao Netflix-u da posluži za prenose uživo primarno kada je reč o raznim reality emisijama ili nastupima popularnih stand-up komičara. Neke od emisija koje se spominju kao kandidati za prenos uživo su plesno takmičenje Dance 100 ili takmičarski reality show The Circle. Emitovanje pojedinih epizoda uživo omogućilo bi i glasanje publike o pobednicima.

Prema dostupnim informacijama, Netflix vi se zadržao verovatno samo na reality TV emisijama i sličnim takmičenjima, a nema ambiciju ulaziti na tržište koje je tradicionalno najpopularnije kad je reč o prenosima uživo - ono sportsko.

Ove neslužbene najave dolaze samo nekoliko dana nakon što se doznalo da Netflix planira već do kraja ove godine početi sa zabranama deljenja lozinki i sa uvođenjem jeftinijeg plana pretplate, koji bi bio subvencionisan putem prikazivanja reklama. Deonica Netflix-a zbog ovih najava, ali i činjenice da je platforma počela da gubi aktivne pretplatnike, poslednjih nedelja je bila u "crvenom", ali krajem nedelje lagano se oporavila i dobila oko 10% na vrednosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.