OnePlus 10 Pro razočarao na testu kamere DxOMark-a


OnePlus 10 Pro predstavljen je na kineskom tržištu još u januaru, a od pre mesec dana postao je službeno dostupan i u ostatku sveta te je već prošao kroz ruke recenzenata. Sada ga je testirao i DxOMark, koji je objavio razočaravajuće rezultate.

Naime, OnePlus-ov novi flagship nije se proslavio svojim kamerama te mu je DxOMark dao svega 132 boda. OnePlus 10 Pro tako je zauzeo 27. mesto na DxOMark-ovoj globalnoj lestvici, odmah iza više od godinu dana starih flagship uređaja kao što su Xiaomi Mi 10 i Mi 11 Pro, vivo X60 Pro+ i iPhone 12 Pro.



Kako navodi DxOMark, najznačajniji nedostaci OnePlus-ove kamere su artefakti u boji sa ružičastim odlivom, posebno u uslovima slabog osvetljenja, kao i artefakti ghostinga i fuzije. Spominju se i slabe performanse ultraširoke kamere, problemi sa balansom bele boje pri slabom osvetljenju i nedostatak detalja u video zapisima pri dobrim uslovima osvetljenja.

S druge strane, DxOMark tvrdi da je dinamički raspon OnePlus-a izvrstan, kako u zatvorenom, tako i u otvorenom prostoru. Takođe su pohvalili i šum slike i telefoto kameru, kao i detalje u video zapisima pri slabom osvetljenju.

Podsetimo, OnePlus 10 Pro ima tri kamere – glavnu od 48 MP, ultraširoku od 50 MP te telefoto od 8 MP s optičkim zoomom od 3,3x. Kompanija je pri predstavljanju ovog flagshipa isticala i svoje partnerstvo sa Hasselblad-om, koji je omogućio i Natural Color Optimization 2.0 funkciju. Uprkos tome, rezultati kamere ipak nisu u rangu ovogodišnjih flagship pametnih telefona.

Osim toga, treba istaći da se OnePlus 10 Pro ne može pohvaliti ni izdržljivošću, što je dokazao i Zack Nelson u svom poznatom testu izdržljivosti, u kojem je OnePlus-ov novi flagship pretvorio u - preklopni telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.