Pametni satovi su gotovo beskorisni kod praćenja potrošnje kalorija


Korisnici pametnih satova dobro su upoznati sa funkcijom praćenja potrošnje kalorija. Neki, štaviše, tu brojku koriste i kao verodostojno merilo, pogotovo kada pokušavaju da dobiju ili izgube na kilaži.

Ali, istraživanje objavljeno početkom ove godine, pokazalo je da su pametni satovi gotovo beskorisni kod praćenja potrošnje kalorija. Naime, 30 zdravih muških i ženskih ispitanika koristilo je Apple Watch Series 6, Fitbit Sense i Polar Vantage V.

Noseći te pametne gadgete, ispitanici su dizali tegove, trčali, vozili bicikl, hodali, pa čak i sedili. Istraživači su kao referentne uređaje koristili Polar H10 senzor brzine otkucaja srca i MetaMax 3B spiroergometar, prenosi GSM Arena.

Nakon opsežnog testiranja, ispostavilo se da su Apple Watch, FItbit Sense i Polar Vantage V, poprilično loši u praćenju kalorija u gotovo svim aktivnostima. Uz to, prosečno odstupanje od stvarne dnevne potrošnje bilo je izrazito nepredvidivo i jako je varilo, pa se može reći da su navedeni pametni satovi u praćenju kalorija – beskorisni.

Kako bi bolje razumeli rezultate, Stronger By Science napravio je detaljnu tablicu koju prilažemo u nastavku.

Zanimljiva činjenica je i da je potrošnja kalorija koju su pokazivali pametni satovi, najviše odstupala kod pojedinaca koji imaju manju ili veću potrošnju od prosečne osobe. Doduše, Apple Watch bio je poprilično pouzdan u praćenju otkucaja srca u svim aktivnostima, dok su Polar Vantage V i Fitbit Sense malo "kiksovali", zavisno o vežbi. Svi su se pokazali dobri u praćenju koraka, što je svakako pozitivno.Foto: Screenshot/Stronger By Science

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.