Preklopni iPhone bi mogao da postane stvarnost


O preklopnom modelu iPhone-a se dugo priča, ali ga Apple još uvek nije plasirao na tržište. Međutim, čini se da je napravljen korak ka tome da ovaj uređaj zaista "ugleda svetlost dana".

Azijski mediji pišu da Apple započinje proizvodnju novog tipa OLED ekrana koji nema polarizator, sloj dizajniran da unapredi vidljivost/čitljivost ekrana, međutim, njegov nedostatak znači i tanji ekran koji je idealan za preklopne telefone.

Ali, to nije garancija da će Apple uskoro predstaviti preklopni model. Za takav uređaj je pored ekrana potrebno dizajnirati i druge komponente poput šarke, kućišta i delova koji odgovaraju preklopnim mehanizmima. Ključni koraci u kreiranju telefona je faza istraživanja i dizajniranja, a tokom nje se proizvedu brojni prototipi koji se podvrgavaju testovima kako bi se ustanovilo koji je najbolji.

Moguće je i da se novi ekrani proizvode samo kako bi se testirali na telefonima koji će ostati u Apple-ovoj "laboratoriji" i nikada se neće naći u prodaji.

Ipak, činjenica da Apple proizvodi novi tip ekrana za iPhone ukazuje na to da poseduje nekoliko prototipa na koje je kompanija fokusirana te da je projekat u fazi planiranja.

Takođe, ovo bi moglo da znači da nećemo morati da čekamo na "iPhone Flip" čak do 2025. godine, ali za sada se ništa ne može sa sigurnošću reći.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.