Pretraga na sredini desktopa pojavila se u Windows-u 11


Najnovija verzija Windows-a 11 koju mogu koristiti oni prijavljeni u Insider program zaintrigirala je mnoge. Naime, u ovoj preview verziji (Windows 11 build 25120 u Dev kanalu), na sred radne površine Windows-a pojavilo se – polje za pretraživanje Interneta. Kao i u svaku drugu adresnu traku bilo kojeg internet browsera, u ovo polje moguće je upisati željeni pojam, a on će odmah odvesti na rezultate pretrage, ili pak upisati željeni URL, što će korisnikov browser odmah usmeriti na upisanu adresu.

Budući da je reč o Microsoft-ovom OS-u, a oni pod svojim krovom imaju i internet browser i pretraživač, jasno vam je verovatno kuda ova priča dalje vodi. Jednom kada u polje na desktopu upišete adresu ili neki drugi pojam, tražena radnja će se odviti u – Microsoft Edge-u. Ako je reč o pretraživanju Interneta, za to će biti korišćen, naravno, Bing.

Ovo polje aktiviraće Edge i Bing bez obzira na to koji browser i koja pretraga su u operativnom sistemu postavljeni kao zadani.

Ne dopadne li vam se (za sada kao Insideru, a kasnije možda i kao "običnom" korisniku Windows-a 11) ovakav smeštaj pretrage, Microsoft je predvideo i da se on može isključiti. To se čini kroz kontekstualni popup meni (desni klik na desktop). Za sada Edge/Bing pretraga na desktopu biti samo insajderima, a pokaže li se dobro prihvaćenom, možda završi i u stabilnoj verziji Windows-a 11 u slobodnoj distribuciji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.