Prodato više od 19 miliona PS5 konzola


Sony je objavio kako je u zadnjem kvartalu prodao 2 milijuna PS5 konzola, čime se ukupna brojka prodanih konzola popela na 19,3 miliona jedinica. To je značajno manje od istog kvartala prošle godine kada je prodato 3,3 miliona jedinica.

Sa druge strane, kompanija je uspela da poveća prodaju igara na 70,5 miliona naslova za PS4 i PS5, u poređenju sa istim razdobljem prošle godine kada ih je prodala 61,4 miliona.

Zahvaljujući igrama Sonyeva GSN (Game & Network Services) divizija je prihodovala 5,1 milion dolara u prošlom kvartalu, što je tek malo više od istog razdoblja prošle godine.

Ukupno gledano, ovo potvrđuje da PS5 u prodaji nije toliko uspešan kao što je bio PS4, jer se prodao za 3,1 milion jedinica manje nego starija konzola kroz isto razdoblje od početka prodaje.

Sony je doduše već upozoravao da bi se to moglo dogoditi te smatra kako padu prodaje nije kriva smanjena potražnja od strane korisnika, već nemogućnost proizvodnje dovoljnih količina konzola zbog nestašica čipova.

Sony veruje da će se stvari ubrzo značajno poboljšati, pa već za idući kvartal previđa povećanje prodaje za 34 posto, odnosno za 7,13 miliona dolara, zbog oporavka situacije sa dobavljačima komponenti i povećanja prodaje igara treće strane.

U junu će Sony lansirati PlayStation Plus Extra i Premium servise, koji bi trebali da konkurišu Xbox Game Passu i omoguće gamerima igranje velikog broja najboljih naslova u okviru mesečne pretplate, što bi moglo povećati i prodaju PS5 konzola.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.