Snap predstavio dron za snimanje selfija


Iako je kompanija Snap najpoznatija po svojoj društvenoj mreži Snapchat, pre 5 godina predstavili su i svoj prvi hardverski proizvod - naočare Spectacles. Snapchat-ove naočare specifične su po tome što dolaze sa kamerama i mogu da snimaju kratke video zapise za objavu na toj mreži.

Snap je sada predstavio svoj novi hardverski proizvod - dron za snimanje selfija Pixy. Kako se može videti iz priloženog videa, reč je o uređaju malih dimenzija koji će moći da stane u neki malo veći džep. Za snimanje što boljih fotografija i videa trebala da se pobrine 12MP kamera koja snima video zapise rezolucije 2,7k pri 30 sličica u sekundi.



Ono što je posebno zanimljivo je da ovaj dron nema kontrole za upravljanje, već korisnici mogu odabrati između jednog od četiri ponuđena načina na koji će leteti pa može lebdeti ispred korisnika, leteti oko njega ili, što će mnogima biti najzanimljivije, pratiti ih u kretanju. Snimljeni sadržaj automatski se prebacuje na Snapchat, a korisnici fotografije i video zapise mogu uređivati i slati ih i na druge platforme.

S obzirom na to da je reč o malom uređaju, njegov najveći problem krije se u bateriji kapaciteta 860 mAh sa kojom se može snimiti pet do osam letova.

Ipak, dobra je vest da je baterija zamenjiva, a dodatna baterija prodaje se po ceni od 20 dolara. Cena ovog drona za selfije iznosi 230 dolara, a dostupan je i punjač za dve baterije po ceni od 50 dolara. Iz Snapa kažu kako će paket sa dronom, dodatnom baterijom i dodatnim punjačem prodavati za 250 dolara.

Pixy ima 16GB prostora za skladištenje podataka na koji se može snimiti do 100 video zapisa ili oko hiljadu fotografija, a ima i podršku za WiFi i Bluetooth.

S obzirom na to da je Snapchat izuzetno popularna mreža i da živimo u vremenima u kojima su mnogi opsednuti sa snimanjem selfija, čini se kako bi ovaj uređaj mogao biti mnogima zanimljiv jer će omogućiti snimanje videa i fotografija iz potpuno nove perspektive.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.