Stiže Telegram Premium - u beti se pojavile ekskluzivne nalepnice


Beta testeri Telegram aplikacija za iOS, primetili su u verziji 8.7.2 novi set nalepnica i emojija koji korisnici mogu otključati jedino ako se pretplate na Telegram Premium.

Iako trenutno nije poznata cena Telegram Premium-a, kao ni šta će program u potpunosti nuditi, poznato je da će se trenutni "ekskluzivni dodaci" prikazivati samo premium korisnicima. Drugim rečima, ako pretplatnik Telegram Premiuma pošalje neku specijalnu nalepnicu korisniku koji nije pretplaćen, ona se neće prikazati.

Naime, spominjanje Telegram Premium-a u beta verziji aplikacije, znak je da kompanija aktivno traži još jedan način monetizacije ove popularne platforme za komunikaciju. Podsetimo, na Telegram su prošle jeseni stigli oglasi, što korisnici nisu pozdravili i zahtevali su da se ta opcija u potpunosti ugasi.

S druge strane, osnivač Telegram-a Pavel Durov, svestan je da je za opstanak ovakve aplikacije potreban novac, pa je još krajem 2020. najavljivao da će morati da počne da generiše prihode ako žele da nastave s radom.

"Veći deo istorije Telegram-a, plaćao sam troškove kompanije iz svoje ušteđevine. Međutim, sa trenutnim rastom, Telegram je na putu da dosegne milijarde korisnika i da zahteva odgovarajuća sredstva. Kada tehnološki projekat dosegne ovaj nivo, obično postoje dve opcije – početi zarađivati novac za pokrivanje troškova ili prodaja kompanije", napisao je tada Durov u saopštenju na Telegram-u.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.