TikTok planira širenje na tržište video igara


Tokom proteklih nekoliko godina TikTok je postao jedna od najpopularnijih društvenih mreža sa više od milijardu korisnika, pri čemu je pogotovo popularan među mlađim korisnicima. Zahvaljujući velikom broju korisnika, ali i sve većem vremenu koje oni provode na toj mreži, analitičari očekuju da će ByteDance ove godine utrostručiti zaradu od oglašavanja na čak 11 milijardi dolara. To je, za poređenje, više od oglašivačkih prihoda Twitter-a i Snap-a zajedno.

Kako bi privukli još više korisnika, odnosno povećali vreme koje postojeći korisnici provode unutar aplikacije, u TikTok-u planiraju da prošire svoju ponudu sa - video igrama. Prvi testovi nove opcije počeli su u Vijetnamu u kojem deo korisnika sada unutar aplikacije može igrati video igre. Prema izvorima upoznatim sa situacijom u kompaniji, ovo je tek početak testiranja video igara i ByteDance namerava da predstavi igre i na drugim tržištima južnoazijskih država, a možda i šire.

Iz kompanije nisu hteli da komentarišu informacije o početku testiranja igara unutar aplikacije, ali predstavnik TikTok-a u komentaru za Reuters naglasio je kako uvek traže načine sa kojima bi poboljšali svoju platformu i redovno testiraju nove opcije i integracije koje donose vrednost zajednici.

Prvobitni plan je na TikToku omogućiti igranje mini igara, odnosno jednostavnijih igara kratkog trajanja, no ambicije ByteDance-a puno su veće. Na Reuters-u podsećaju kako je i Facebook još 2016. na svojoj platformi lansirao Instant Games, a prošle je godine i Netflix krenuo sa video igrama unutar svoje aplikacije.

Na određenim tržištima već su dostupne neke igre unutar TikTok-a, a u budućnosti na aplikaciji možemo očekivati prvenstveno igre ByteDance-a, koji je prošle godine preuzeo gamerski studio Moonton Technology i takođe sve veći naglasak stavlja na tržište video igara. Unutar igara bi trebale da se prikazuju reklame, a zarada će se deliti između TikTok-a i developera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.