Xiaomi telefoni uskoro sa Leica kamerama


Xiaomi sad je i službeno potvrdio ono o čemu se spekuliše već mesecima. Njihovi budući telefoni biće opremljeni Leica kamerama, a prvi među njima najverovatnije će bti Xiaomi 12 Ultra u julu ove godine.

Saradnja proizvođača smartphonea i poznatih foto brendova nije neka velika novost. Kroz istoriju smartphonea videli smo saradnje Nokie i Sony-a s Zeiss-om, Huawei-ja i Leice i od prošle godine OnePlus-a i Hasselblad-a, nakon čega se ta saradnja proširila i na Oppo.

Nokia nije nešto naročito profitirala od svoje saradnje sa nemačkim Zeiss-om, a bez dileme najplodonosnija saradnja je ona kompanija Huawei i Leica, kroz koju su se Huawei telefoni prometnuli u po mnogima možda i najbolje smartphone kamere na tržištu.

Huawei je svoju suradnju sa brendom pod teškim pritiskom američkih sankcija završio, a svoju priliku u njihovoj nesreći sad vidi kineski Xiaomi.

Istina je da je Xiaomi prošle godine sa modelom Xiaomi 11 Ultra ponudio impresivne kamere, a vrlo dobre kamere ove su godine ponudili i svojom Xiaomi 12 serijom.

Novu eru svojih smartphone kamera, Xiaomi će započeti prvim telefonom sa Leica kamerama u julu ove godine, a iako to nije službeno najavljeno, nema puno dileme da će prvi Xiaomi telefon sa Leica logom pored kamere biti Xiaomi 12 Ultra.

Kako se saznaje, Xiaomi 12 Ultra trebao bi da dobije hardverski iste kamere kao njegov prethodnik, ali sada Leica podešavanjima.

Bit će to flagship telefon u svakom pogledu opet izgledno sa vrhunskim ekranom napred, Snapdragon 8+ gen1 čipom ispod haube i svim ostalim funkcijama, koje čine jedan vrhunski telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.