YouTube najavio će omogućiti gledanje samo najzanimljivijih delova videa


Najpopularniji video servis na svetu najavio je nekoliko noviteta koji će poboljšati iskustvo njegovog korišćenja. Od tih novosti na YouTube-u, najzanimljivija se odnosi na brzo i jednostavno pronalaženje najzanimljivijeg dela videa, odnosno preskakanje videa kako bi se pogledali samo njegovi najvažniji delovi.

Kako će nova opcija pomoći korisnicima najbolje možemo videti na primeru sportskih isečaka. Ako su oni predugi, a korisnici žele da pogledaju samo one najzanimljivije delove, trenutačno moraju da nagašaju gde se takvi delovi nalaze i premotavaju malo po malo unapred.

Umesto toga, sa novom opcijom će im se, nakon što dotaknu deo na kojem se crvenom crtom prikazuje trajanje video zapisa, pojaviti graf na kojem će se jasno pokazivati koji su delovi videa najgledaniji, a samim time i najzanimljiviji pa će moći odmah prebaciti video na taj deo. YouTube graf radi na temelju podataka o pregledavanju, odnosno ponovnom pregledavanju korisnika istog dela videa. Ako se gledaoci na određeni deo videa vraćaju dva ili više puta, algoritam YouTube-a zaključiće kako je to najzanimljiviji deo i graf će na tom delu videa porasti.

Iz YouTube-a kažu kako će ova opcija biti dostupna na web verziji YouTube-a kao i na aplikacijama za Apple-ove uređaje i Android.

Dok je ovo odlična vest za gledaoce, s novom opcijom bi problema mogli da imaju kreatori i influenseri jer bi korisnici mogli da gledaju samo najzanimljivije delove njihovih videa, odnosno njihove skraćene verzije pa je pitanje koliko će se odraziti na prikazivanje reklama na njima i dogovore sa oglašivačima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.