Američki FCC od Apple-a i Google-a traži uklanjanje TikTok-a iz prodavnica aplikacija


Poverenik američkog FCC-a Brendan Carr, putem e-maila je zatražio od Apple-a i Google-a da uklone TikTok aplikaciju iz svojih prodavnica, App Store, odnosno Play Store. U svojoj poruci, koju je objavio i na Twitter-u, navodi da TikTok predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost, budući da se radi o kineskoj kompaniji, te su sledom toga podaci američkih građana dostupni kineskim vlastima. Carr je navreo i rok do 8. jula, kada će Apple i Google, ukoliko ga ne poslušaju, morati objasniti zašto je TikTok još uvek dostupan.

Ovo je sada već stara priča, započeta još u doba Trumpove administracije, kad je nakon kratke, ali prilično bučne hajke na TikTok, te nakon Microsoft-ovog odbijanja da preuzme njegovo poslovanje na američkom tlu, cela priča iz nekog razloga jednostavno stala.

S obzirom da je Carr samo jedan od četiri poverenika, za sada je nejasno je li ovo službeni stav FCC-a, tj. svojevrsna najava nove epizode u sagi američko-kineskog trgovinskog rata ili nešto drugo.

U međuvremenu je TikTok postao najpopularnija društvena mreža na svetu, a njegova web stranica je ponela titulu najposećenije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.