Disney+ u Srbiji od sledeće nedelje


Disney+ je, kao samostalna streaming usluga, lansiran krajem 2019. godine, uz najavu da će ga korisnici u Srbiji moći gledati unutar godinu dana. To se, kako vidimo, produžilo na više od dve i po godine, ali sada napokon znamo i neke detalje o lansiranju nove OTT usluge videa na zahtev.

Od januara znamo da će Disney-jev servis kod nas stići tokom leta, a prema najnovijim informacijama dogodiće se to još u vreme kalendarskog proleća – tačnije, sledeće nedelje, 14. juna (utorak). Cena mesečne pretplate za gledaoce iz Srbije biće 7,99 evra (isto, dakle, kao Netflix-ov osnovni paket), a u slučaju da se odlučite za godišnji paket, on će vas koštati 79,90 evra.

Budući da Disney vlasnik poznatih franšiza Pixar, Star Wars i Marvel, imaju ogroman istorijski katalog sadržaja iz sopstvene produkcije, a u ponudi su im i razni sadržaji National Geographica. Upravo zbog bogate ponude Disney+ je najbrže rastuća streaming platforma poslednjih godina, koja se brojem korisnika vrlo brzo približava Netflix-u. Na primer, dok je Netflix početkom ove godine izgubio oko 200.000, Disney+ je svoju bazu korisnika proširio za čak 7,9 miliona novih pretplatnika.

Globalno Disney+ nudi preko 13.000 epizoda raznih serija i filmskih naslova, što je oko 8.000 sati sadržaja. Osim na Srbiju (uključuje i Kosovo), servis će biti proširen i na naš region: Albaniju, BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Sloveniju i Hrvatsku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.