Facebook i Instagram uklanjaju postove koji nude pilule za abortus


Društvene mreže Facebook i Instagram će ubuduće uklanjati postove korisnika koji nude pristup pilulama za abortus, a razlog je kršenje pravila koja se odnose na farmaceutske proizvode.

Nakon što je Vrhovni sud u SAD-u ukinuo pravo na abortus, odnosno presudu "Roe vs Wade", korisnici društvenih mreža su počeli da dele postove putem kojih se nudi slanje pilula za abortus poštom osobama koje više nemaju pristup njima ili će im uskoro biti onemogućen.

Međutim, postovi su brzo uklanjani, a to je pokazao i test Associated Pressa čiji je post u kojem je ponuđeno slanje pilula za abortus poštom uklonjen za jedan minut. Slične rezultate su imali i drugi mediji kao što je The Verge, čiji je post uklonjen za dva minuta.

Prodaja, poklanjanje, prenos oružja i marihuane takođe su zabranjeni istim pravilima kompanije Meta pod koje podležu i farmaceutski proizvodi. Međutim, testovi AP-a koji se odnose na postove o slanju oružja i marihuane nisu uklonjeni, kao ni post The Verge-a vezan za slanje marihuane poštom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.