Google Hangouts se gasi na jesen


Googleova aplikacija Hangouts biće ugašena na jesen, saopšteno je iz kompanije.

Google je saopštio da će početi da prebacuje korisnike Hangouts-a na Chat pre nego što aplikacija postane nedostupna nakon novembra ove godine. Oni koji koriste Hangouts će videti notifikaciju i preporuku da pređu na odvojenu aplikaciju Chat ili Chat experience u okviru Gmail-a.

"Hangouts je zamenjen Google Chat-om", navodi se u notifikaciji.

Preko Gmail-a Goole neće početi da poziva korisnike Hangouts-a na prelazak do jula. Hangouts web klijent će ostati dostupan do novembra, a iz Google-a je saopšteno da će korisnici imati bar mesec dana upozorenja pre nego što web stranica platforme počne automatski preusmeravati korisnike na Chat.

Takođe, Google je obećao korisnicima Hangoutsa da će razgovori biti automatski preneseni u noviju aplikaciju, a može se koristiti i Takeout usluga za preuzimanje kopije podataka.

Google već neko vreme postepeno ukida brend Hangouts u korist svojih novijih servisa za razmenu poruka tako da nije iznenađenje što je kompanija konačno odlučila okončati platformu. Takođe, Hangouts nikada nije uživao ogromnu popularnost kao neke druge aplikacije za dopisivanje, ali je ipak imao svoje verne fanove.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.