Instagram testira full-screen feed poput onog na TikToku


Društvena mreža Instagram testira novu full-screen verziju svog feeda koja omogućava pregled postova i sam osećaj korišćenja koji nudi megapopularni TikTok.

Uvid u testiranje je na Instagram-u objavio Mark Zuckerberg, osnivač kompanije Meta u čijem je vlasništvu pomenuta društvena mreža, a rekao je da će novi izgled biti dostupan "nekim ljudima uskoro".

Aplikacija je testnu fazu full-screen feeda započela prošlog meseca, ali u tom testu postovi nisu zapravo zauzimali ceo ekran. Međutim, nova verzija koju je podelio Zuckerberg prikazuje postove do vrha ekrana, baš kao na TikTok-u. Novi izgled donosi i promeru prečica za pristup inboxu i kreiranju novih postova.

Iako su u testnoj fazi, ove promene su u skladu sa namerom kompanije Meta da takmičenje sa TikTok-om izdvoji kao prioritet. Na Instagram-u to znači ubacivanje više Reels-a i "predloženog" sadržaja u korisnički feed, kao i isticanje klipova više nego fotografija.

"Fotografije su još uvek važan deo Instagram-a, a mi radimo na načinima koji će unaprediti način na koji se one pojavljuju u full-screen feedu", poručio je Zuckerberg.

Meta planira i veliki redizajn Facebook aplikacije te će ubacivati više preporučenog sadržaja u korisničke feedove u odnosu na postove prijatelja i stranica koje prate. Zuckerberg je rekao da su promene deo šireg zaokreta prema AI preporukama umesto jednostavnog oslanjanja na postojeće društvene grafove korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.