Meta odustaje od još jednog projekta koji nije ni ugledao svetlost dana


Prošle godine internetom su se proširile neslužbene fotografije Metinog pametnog sata. To samo po sebi ne bi bila vest, da oštro oko javnosti nije primetilo da se na satu nalazi ne jedna, već dve kamere.

Koliko god to na prvi pogled zvučalo zgodno, mogućnost snimanja fotografija bez vađenja pametnog telefona iz džepa ili torbe, kod nekih je pobudilo pitanje privatnosti. Jer, budimo realni, fotografije bi se mogle raditi i tamo gde se ne bi smelo fotografisati.

Ali, čini se kako taj sat za sad neće ugledati svetlost dana. A hoće li ikad, pod velikim je pitanjem.

Kako piše Bloomberg, u Meti su odlučili zaustaviti daljnji rad na ovom proizvodu. Navodno je tome kumovala upravo činjenica da su na satu bile predviđene dve kamere - prednja (5MP) i nezgodno smeštenja zadnja (12M).

Bloomberg navodi kako je Meta htela koristiti elektromijografiju kako bi pretvorila električne impulse iz živaca u digitalne naredbe (i iskoristila ih za upravljanje u video igrama ili virtualnom svetu). Ali čini se kako je to teže napraviti nego što su mislili pa su od projekta, odustali.

Tako se Metin sat pridružuje nizu propalih Facebook-ovih (sad Metinih) hardverskih projekata. Seća li se još uopšte ko Facebook pametnog telefona?

U Bloomberg-u ipak ističu kako milioni koji su uloženi u Metin sat možda neće baš otići u nepovrat. Naime, navodno još uvek rade na nosivom uređaju koji bi bio svojevrsni kontroler za proširenu stvarnost, a u sebi bi imao nešto tehnologije koja je razvijana za sat.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.