Microsoft obaveštava o prekidu podrške za Windows 8.1


Microsoft će uskoro početi da šalje obaveštenja Windows 8.1 korisnicima sa informacijom o skorašnjem prekidu podrške koja nastupa 10. januara 2023. godine. To naravno ne znači da će postojećim korisnicima računari prestati da rade. Sve će raditi kao i inače, samo bez novih nadogradnji i bezbednosnih ažuriranja.

Suprotno ranijoj praksi Microsoft ovaj put neće ponuditi ESU (Extended Security Update) program tako da niti poslovni korisnici neće imati izbora nego preuzeti rizik korišćenja operativnog sistema bez novih bezbednosnih ažuriranja ili se prebaciti na noviju verziju Windows-a.

Windows 8.1 išao je u smeru poboljšanja svega onoga što u Windows-u 8 nije valjalo. Možda je jednostavno bilo pogrešno vreme za onakav fokus na uređaje osetljive na dodir. Pa iako se Windows 8.1 pokušao da se odmakne od toga korisnici više nisu imali poverenja i bili su spremni čekati nešto novo ili ostati na Windows-u 7.

Windows 8.1 korisnici sada trebaju da odluče hoće li, ako im računari to hardverski podržavaju, nadograditi svoje sisteme na noviju verziju, kupiti novi računar ili rizikovati korišćenje nebezbednog operativnog sistema.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.