Novi najpovoljniji iPad dolazi sa A14 Bionic SoC-om i USB-C priključkom


Trenutni model iPad-a, inače najpovoljnijeg tableta u Apple-ovoj ponudi, osvežen je u septembru 2021. godine. Ali, kako saznaje 9to5Mac, uskoro stiže njegov naslednik, koji će imati A14 Bionic SoC sa 5G podrškom i USB-C priključak.

Promene će, dakle, biti nešto značajnije nego što je to bio slučaj na trenutnoj generaciji iPad-a. Dodavanje USB-C priključka umesto Lightning-a, znači da će konačno cela iPad linija preći na priključak koji uskoro postaje obavezan za elektronske uređaje u EU.

Navodi se da će novi iPad imati i Retina ekran rezolucije 1640 x 2360, baš kao i trenutni iPad Air, što znači da će mu se veličina dijagonale povećati sa 10,2 na 10,9 inča. Ipak, podrška za širi raspon boja i visoku svetlinu, ostaće ekskluzivna za skuplje Apple-ove iPad modele.

Naime, trenutni model iPad-a pokretan je A13 Bionic-om, pa se očekuje da će A14 u novom modelu pružiti korisnicima povećanje performansi od oko 30 posto. Uz to, podrška za 5G nekima će verovatno predstavljati koristan dodatak u korišćenju Apple-ovog najpovoljnijeg tableta.

Trenutno nije poznato hoće li Apple vizuelno osvežiti novi iPad da odgovora dizajnu novih iPad Air, mini i Pro modela. Međutim, budući da se menja veličina ekrana i priključak, može se očekivati i promena dizajna.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.