Samsung kažnjen zbog lažnog oglašavanja


Samsung Australija mora sa plati kaznu od 14 miliona australijskih dolara (oko 9,2 miliona evra), zbog obmanjujuće marketinške kampanje. Reč je, naime, o oglasima koji su sugerisali da se neki Samsung-ovi vodootporni telefoni mogu koristiti u bazenima i slanoj vodi, što se na web stranici kompanije ne preporučuje.

Kako prenosi PhoneArena, takvi su se oglasi pojavljivali između marta 2016. godine i oktobra 2018., prikazujući Galaxy S7, S7 Edge, A5 (2017), A7 (2017), S8, S8 Plus i Note 8 pametne telefone. Napominje se da svi navedeni modeli imaju IP68 sertifikat, što znači se mogu uroniti isključivo u slatku vodu.

Australijska komisija za tržišno takmičenje i potrošače (ACCC), još je 2019. godine tužila Samsung Australiju zbog ovih obmanjujućih tvrdnji.

"Tvrdnje Samsung-a Australije o vodootpornosti, promovisale su važnu prodajnu tačku za ove Galaxy telefone. Mnogi potrošači koji su kupili Galaxy telefon, možda su bili izloženi obmanjujućim oglasima pre nego što su doneli odluku o kupovini novog telefona“, rekla je predsednica ACCC-a, Gina Cass-Gottlieb.

Istakla je i kako je ACCC pregledao stotine pritužbi potrošača koji su prijavili probleme sa svojim Galaxy telefonima nakon što su ih uronili u vodu, što je na kraju rezultovalo time da su mnogi uređaji u potpunosti – prestali da rade.

"Oglasi Samsung-a Australije promovisali su Galaxy telefone prikazujući ljude koji ih koriste u bazenima i morskoj vodi, uprkos činjenici da bi to na kaju moglo da dovede do značajne štete na telefonu", zaključila je Cass-Gottlieb i dodala da je ova kazna snažan podsetnik kompanijama da sve tvrdnje o proizvodima moraju da budu potkrepljene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.