SSD obavezan za Windows 11


Nedavni izveštaj analitičke kompanije Trendfocus fokusirane na skladištenje podataka, navode da su OEM (Original equipment manufacturer) kompanije otkrile da Microsoft insistira na odbacivanju HDD-ova kao primarnih uređaja za skladištenje podataka, i da SSD-ovi moraju zauzeti njihovo mesto u računarim sa Windows 11 operativnim sistemom.

Prema izveštaju trenutni rokovi za prelazak na SSD-ove postavljeni su za 2023. godinu, a zanimljivo je da ovakvi Microsoft zahevi dolaze bez nekih preciznih podataka kada su SSD-ovi u pitanju. S druge strane poslednji aktuelni Microsoft-ov popis hardverskih specifikacija za instalaciju Windows-a 11 zahteva 64 GB ili veći uređaj za skladištenje podataka, pa se SSD još uvek nigde ne spominje.

Potez da se proizvođači originalne opreme nateraju da usvoje SSD umesto HDD-a za pokretanje Windows-a 11 ima smisla po pitanju performansi, ali se problem više svodi na dodatni trošak, jer svi žele uređaje sa više kapaciteta za skladištenje podataka, što naravno povećava cenu, posebno kada su SSD-ovi u pitanju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.