TikTok uveo nove restrikcije vremena korišćenja aplikacije


Popularna platforma TikTok uvela je nove kontrole vremena korišćenja aplikacije kao i vodič za "blagostanje" tinejdžera koji je koriste.

Cilj novog alata je da se pomogne korisnicima da kontrolišu vreme koje provode koristeći aplikaciju. Uz ovu promenu kompanija uvodi novu in-app kontrolnu tablu koja će detaljnije pratiti koliko dugo i često se koristi aplikacija.

Sadržavaće statističke podatke o vremenu korišćenja, kada je aplikacija najčešće korišćena, kao i koliko često se pokreće/otvara.

Korisnici TikTok-a će moći postaviti vremensko ograničenje korišćenja aplikacije nakon što je jednom otvore.

Ranije je aplikacija nudila kontrolu vremena korišćenja aplikacije koje bi isticalo nakon određenog vremenskog ograničenja, međutim, nova podešavanja korisnicima omogućavaju da dobiju upozorenje, odnosno da ih aplikacija podseti da "odmore" ako su je držali otvorenom duži vremenski period.

Promene dolaze nakon što su se TikTok i slične aplikacije suočile sa pitanjima o uticaju na tinejdžere. Ranije ove godine je američki Senat predstavio nacrt zakona koji će povećati proučavanje zavisnosti o društvenim mrežama u nastojanju da se postavi više "zaštitnih ograda" za zaštitu mlađih korisnika.

TikTok sada uvodi dodatne restrikcije vremena korišćenja aplikacije za tinejdžere starosti od 13 do 17 godina. Tinejdžerima će se od sada sedmično pojavljivati "digitalna uputstva o dobrostanju" te će dobijati dodatne podsetnike o vremenu korišćenja aplikacija nakon što provedu više od 100 minuta dnevno koristeći istu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.