Twitter testira funkciju objava sa ograničenjem od 2.500 reči


Twitter isprobava novu funkciju koja će omogućiti korisnicima objave sa čak 2.500 reči, nakon dosadašnjih 280 dozvoljenih karaktera.

Iz kompanije su rekli da su se na ovaj potez odlučili zbog činjenice što Twitter postaje sve popularniji, a korisnici koriste platformu za objavljivanje dužeg sadržaja sa usmerivanjem pratilaca na spoljne biltene.

Test će trajati dva meseca i uključivaće malu grupu korisnika iz Kanade, Gane, Velike Britanije i SAD-a, a nova funkcija ima za cilj da zadrži publiku u "Twitter eko-sistemu".

Ovom novinom, Twitter želi omogućiti korisnicima da ugrade gifove, fotografije i druge karakteristike u dugačke objave, prenosi BBC.

Korisnici će takođe moći da uređuju svoje objave nakon što budu objavljene.

Stručnjak za društvene mreže Laura Toogood rekla je da je ovo značajan korak za Twitter. Rekla je da će ova funkcija podstaći ljude da ostanu unutar same platforme, umesto da se povezuju na druge web stranice koje mogu primiti sadržaj dugog formata.

"Dodavanje ove dodatne mogućnosti znači da je Twitter sada u poziciji da se takmiči sa nekim od popularnih blogerskih platformi i potencijalno privuče novu publiku i drugačiji tip korisnika", rekla je ona za BBC.

U 2017. godini Twitter je povećao maksimalan broj znakova za tvitove sa 140 na 280, nakon probe među malom grupom korisnika.

Nikki Usher, profesorica novinarstva na Univerzitetu Illinois Urbana-Champaign, rekla je da je teško znati da li Twitter isprobava nove formate iz profitabilnosti ili iz istinske želje da pokuša da poboljša platformu.

"U ovom slučaju, jedna od stvari koje znamo je da ljudi ne vole da čitaju dugačke tekstove na mreži", rekla je ona za BBC.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.