WhatsApp omogućio prebacivanje razgovora sa Android-a na iPhone


Izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg, najavio je dolazak nove funkcije koja će olakšati život korisnicima popularne platforme za komunikaciju. Naime, od sada je na WhatsApp-u omogućeno prebacivanje razgovora sa Android-a na iPhone.

"Na WhatsApp dodajemo mogućnost sigurnog prebacivanja razgovora, fotografija, video zapisa i glasovnih poruka sa Androida na iPhone, a da se pritom zadrži end-to-end enkripcija", napisao je Zuckerberg te je istakao kako je ovo bila najtraženija funkcija među korisnicima.

Reč je, dakle, o funkciji koja će rešiti dugogodišnji problem sa prebacivanjem WhatsApp razgovara između dva mobilna operativna sistema. Proces prebacivanja radi samo na novim iPhone telefonima, odnosno onima koji su vraćeni na fabrička podešavanja i koriste postojeću Apple-ovu aplikaciju Move to iOS za Android.

Da bi ova funkcija zaista funkcionisala, tokom postavljanja iPhone-a potrebno je odabrati opciju "Move data from Android", a zatim slediti uputstva u aplikaciji na starom telefonu. Kada se taj proces dovrši, potrebno je otvoriti WhatsApp te se prijaviti koristeći isti telefonski broj i razgovori će dočekati korisnike u aplikaciji.

Kako prenosi The Verge, da bi proces prebacivanja uopšte započeo, potrebno je imati minimalno Android 5 ili iOS 15,5 verziju operativnog sistema. Treba napomenuti i ako korisnik već ima istoriju razgovora na iOS-u, tada će je uvezeni razgovori sa Android-a obrisati.

Podsećamo da je WhatsApp još prošle godine uveo mogućnost prebacivanja razgovora sa iPhone-a na Android, ali sada je to prebacivanje konačno dostupno u oba smera.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.