Zbog slabe potražnje, Samsung na zalihama ima 50 miliona telefona


Samsung ima gotovo 50 miliona pametnih telefona na zalihama distributera. To su, dakle, uređaji koji čekaju da ih netko kupi, ali potražnja za njima je očito - slaba.

Kako otkriva korejski portal The Elec, u zalihama je ostalo najviše telefona iz Samsung-ove A serije srednjeg ranga, koja je inače namenjena manje zahtevnim korisnicima. Reč je, podsetimo, o modelima kao što su Galaxy A03s, A13, A32 5g, A52s i drugi.

Dalje, izvori za The Elec napominju da Samsung ove godine namerava isporučiti oko 270 miliona pametnih telefona, a 50 miliona uređaja na zalihi čini upravo 18 posto te brojke. Broj, kako kažu, "zdravih" zaliha, bio bi ispod 10 posto, što znači da očito postoji problem sa potražnjom.

Još jedan dokaz za smanjenu potražnju, upravo je činjenica da je Samsung početkom ove godine proizvodio oko 20 miliona telefona mesečno, da bi tu brojku smanjili na oko 10 miliona u maju. Manja potražnja takođe je podstakla južnokorejskog proizvođača da smanji narudžbine komponenti od dobavljača za 30 do 70 posto od aprila do maja.

Navodi se da je razlog za smanjenu potražnju novi Covid-19 lockdown u Kini, rat u Ukrajini, povećana inflacija i rast cena sirovina potrebnih za proizvodnju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.