Ako koristite Chrome, odmah ga ažurirajte na poslednju verziju


Google je pozvao sve svoje korisnike koji koriste njihov internet browser Chrome da odmah ažuriraju aplikaciju na svojim uređajima. Naime, otkriven je bezbednosni propust koji bi mogao ozbiljno ugroziti sigurnost i privatnost korisnika, kako na Windows-u tako i na Android-u.

Iako iz Google-a nisu želeli da preciziraju o kakvim je propustima reč, objavili su kako su svesni njihovog postojanja te će detalje objaviti nakon što korisnici ažuriraju svoje sisteme i zaštite se.

Poznato je da se jedna od ranjivosti odnosi na obradu JavaScript-a, a druga na iskorišćavanje memorije uređaja. Takođe, ranjivost je otkrivena i u projektu otvorenog koda kojim se Chrome koristi za komunikaciju u stvarnom vremenu između internet browsera i uređaja.

Korisnici Android-a mogu proveriti imaju li poslednju verziju posetom Google Play Store-u na svojem uređaju i proverom dostupnih ažuriranja.

Korisnici Windows-a pak trebaju da uključe Chrome, odabrati padajući meni koji se nalazi skriven iza tri tačkice u gornjem desnom uglu i tamo kliknuti na Settings/Podešavanja, Help/Pomoć i potom na About Google Chrome / O Google Chrome-u. U popup prozoru pojaviće se informacija je li Google Chrome ažuriran na poslednju verziju ili će se automatski pokrenuti ažuriranje. Nakon ažuriranja potrebno je omogućiti Chrome-u ponovno pokretanje kako bi ažuriranje bilo primijenjeno.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.