Amazon podigao tužbu protiv administratora grupa na Facebook-u zbog lažnih recenzija


Američki div za internet trgovinu Amazon objavio je da je podigao tužbu protiv administratora više od 10.000 grupa od Facebook-u, tvrdeći da su organizovali trgovinu ocenama proizvoda.

Administratori više od 10 hiljada grupa orkestrirali su trgovinu lažnim ocenama u zamenu za novac ili besplatne proizvode, navodi Amazon u tužbi podnesenoj pred sudom u Seattleu.

Grupe su osnovane kako bi se regrutovali pojedinci voljni da objavljuju podsticajne i obmanjujuće ocene u Amazon-ovim prodavnicama u SAD-u, Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Španiji i Japanu.

Grupa "Amazon Product Review" imala je više od 43.000 članova, a navodno je nudila povrat novca ili druga plaćanja kupcima koji su bili voljni da objave lažne ocene proizvoda poput stativa za kamere ili stereo uređaja za automobile.

Naši timovi blokiraju milione sumnjivih ocena pre nego što ih korisnici uopšte vide, a ova tužba ide korak dalje u otkrivanju počinilaca koji deluju na društvenim medijima, rekao je Dharmesh Mehta, potpredsednik Amazon-a za prodaju partnerskih usluga.

Facebook-ova matična kompanija Meta uklonila je polovinu od više od 10.000 grupa koje je prijavio Amazon, a nastavlja istraživati i ostale, navodi agencija dpa.

Podsetimo, Facebook je nedavno takođe podigao tužbu protiv CFS Solutions, kompanije koju su kompanije mogle unajmiti za pisanje lažnih recenzija i ocena proizvoda.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.