Apple predstavio ekstremni mod za zaštitu telefona


Apple je predstavio Lockdown Mode, funkciju za ekstremni nivo bbezbednosti, za koju kaže da je namenjena vrlo malom broju korisnika koji se suočavaju sa ozbiljnim, ciljanim pretnjama, a biće dostupna ove jeseni.

Kompanija kaže da je stvorila Lockdown Mode kako bi zaštitila ljude visokih profila, koji bi zbog svog statusa ili posla, mogli lično biti na meti zlonamernog softvera koji je razvio NSO Group, koji stoji iza Pegasusa, ili drugih grupa.

Uključivanje načina zaključavanja ozbiljno će ograničiti funkcije iPhone-a, iPada ili Mac-a kako bi se ograničile moguće ulazne tačke za špijunski softver.

Prilikom pokretanja, Lockdown Mode uključuje sledeće zaštite:

Poruke: Većina vrsta attachmenta poruka osim slika je blokirana. Neke funkcije su, poput pregleda veza, onemogućene.

Pregledavanje weba: Određene složene web tehnologije, poput Just-in-time (JIT) JavaScript kompilacije, onemogućene su osim ako korisnik ne isključi pouzdanu stranicu iz zaključanog načina rada.

Apple-ove usluge: Dolazni linkovi i zahtevi za uslugama, uključujući FaceTime pozive, blokirani su ako korisnik prethodno nije poslao poziv ili zahtev inicijatoru.

Žičane veze: sa računarom ili dodatkom blokirane su kada je iPhone zaključan.

Konfiguracioni profili: se ne mogu instalirati i uređaj se ne može prijaviti za upravljanje mobilnim uređajima (MDM), dok je uključen Način zaključavanja.

U svakom slučaju, rekli bismo da će onima koji se odluče koristiti Lockdown Mode, iPhone postati prilično neupotrebljiva igračka, ali ako vam je bezbednost glavna briga, navalite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.