Facebook prilagođava News Feed po uzoru na TikTok


Facebook-ov News Feed dili se na dva dela, na neki način. Novi News Feed će moći da se pronađe u iOS i Android verzijama aplikacije. Tab 'Home' je novi naziv za karticu koji vidite kada prvi put otvorite aplikaciju i temeljen je na algoritmu sa fokusom na Reels, Stories i drugi personalizirani sadržaj. Tu je i potpuno nova kartica 'Feeds', koja sadrži nedavne postove prijatelja, grupa, Facebook stranica i favorita, bez postova 'Suggested For You'.

Ove dve kartice će biti dostupne za iOS i Android verziju Facebook aplikacije. Pojedinim korisnicima bi ova promena mogla da bude već danas na traci prečica. Metina izjava za medije kaže da je sadržaj ove trake dizajniran da se menja zavisno o karticama na kojima korisnici provode najviše vremena, ali kartice se mogu prikvačiti kako bi se osiguralo da se njihove pozicije ne menjaju. Kompanija očekuje da će ažuriranja biti globalno uvedena tokom sledeće nedelje.

"Jedna od najtraženijih funkcija Facebooka je osigurati da ljudi ne propuste objave prijatelja", napisao je izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg u svojoj objavi najavljujući promene. “Tako da danas pokrećemo karticu Feeds gde možete videti postove svojih prijatelja, grupa i stranica odvojeno hronološkim redom. Aplikacija će se i dalje otvarati prema prilagođenom feedu na kartici home, gde će naš mehanizam za otkrivanje preporučiti sadržaj za koji mislimo da vam najvažniji. Ipak kartica Feeds će vam dati način da dodatno prilagodite i kontrolišete svoje iskustvo.”

Ovaj potez pokazuje koliko se Facebook-ov osnovni News Feed promenio tokom godina jer je morao odgovoriti na nove trendove drugih igrača društvenih medija. A 2022. glavna pretnja je TikTok. Metin pokušaj da više-manje direktno klonira platformu društvenih medija sa Lassom ugašen je nakon samo 18 meseci, a fokus kompanije se naknadno prebacio na Instagram-ove Reelse kako bi iskoristila popularnost video formata kratke forme zaključuju iz The Verge-a.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.