Google Maps nudi 3D prikaz poznatih znamenitosti


Popularna aplikacija Google Maps uvela je novitete, a među njima se ističe 3D prikaz poznatih znamenitosti.

Google-ov 3D "immersive view" još uvek nije u potpunosti spreman, ali se već može videti šta će nuditi u budućnosti. Google je lansirao nadogradnju za aplikaciju Google Maps namenjenu uređajima sa Android-om i iOS-om, koja donosi pogled iz vazduha na gotovo 100 znamenitosti uključujući Alcatraz u San Franciscu, Big Ben u Lonodnu i Empire State Building u New York Cityju.

Ova nova funkcija kombinuje AI tehnologiju sa milijardama fotografija uključujući satelitske i Street View fotografije kako bi se kreirali realistični 3D prikazi. Google ovo predstavlja kao alat za preglede namenjen turistima, ali je koristan i onima koji su znatiželjni i žele razgledati znamenitosti.

Prikaz iz vazduha je dostupan svim korisnicima širom sveta, a dovoljno je samo pronaći orjentir na Google Maps-u i potom posetiti sekciju Photos.

Ali, to nije sve, jer Google unapređuje navigaciju za bicikliste prikazujući detaljnije informacije o rutama, uključujući gust automobilski saobraćaj, stepenice, strma brda i tipove ulice. Takođe, biće lakše upoređivati rute. Poboljšanja navigacije za bicikliste će biti dostupna za stotine gradova u narednim nedeljama.

Takođe, stigle su i nove notifikacije za deljenje lokacije kako bi korisnik znao kada prijatelj dolazi ili odlazi sa određenog mesta. Notifikacije su omogućene samo korisnicima koji pristaju na deljenje lokacije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.