Google podiže tužbu koja bi mogla da izbaci Tinder sa Play Store-a


Sve je počelo još u maju kada je Match Group, vlasnik Tinder-a, tužio Google zbog odluke da sva plaćanja "digitalnih roba i usluga" unutar aplikacija moraju da idu preko sistema naplate Play Store-a prenosi Engadget.

Google je na to odgovorio protutužbom tražeći novčanu odštetu i presudu koja bi mu omogućila izbacivanje Tinder-a i drugih aplikacija za upoznavanje, kojih je Match Group vlasnik, iz Play Store-a.

Nakon tužbe u maju, Google i Match postigli su privremeni sporazum kojim je Matchu omogućeno da ostane na Play Store-u i nastavi koristiti sopstveni sistem plaćanja. Google je takođe pristao "u dobroj veri" uložiti napor u rešavanju Matchovih problema sa naplatom dok se Match trebao potruditi da ponudi Google-ov sistem naplate kao alternativu.

Da sve ipak nije tako idealno, Alphabet, matična kompanija Google-a, tvrdi da Match Group sada želi da izbegne plaćanje "bilo čega" Google-u, uključujući naknade za Play Store od 15 do 30 posto. "Match Group nikada nije nameravao da poštuje ugovorne uslove na koje je pristao... to bi takođe stavilo Match Group u povlašćeni položaj u odnosu na druge programere aplikacija", navodi se u dokumentu.

Nasuprot tome Match Group u izjavi za Bloomberg tvrdi da "Google ne želi da ih iko drugi tuži pa su njihove protivtužbe zamišljene kao hitac upozorenja" i nastavlja "Uvereni smo da će naša tužba, zajedno sa drugim programerima, američkim Ministarstvom pravosuđa i 37 državnih advokata koji iznose slične zahteve, biti rešena u našu korist početkom sledeće godine."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.