Instagram uvodi nove opcije naplate za prikaz ekskluzivnog sadržaja


Instagram je ove godine radio na razvoju svog programa pretplate za kreatore koji sada mogu deliti objave samo za pretplatnike. Reels i fotografije će imati ljubičastu značku sa simbolom krune kako bi se istaknuli. Adam Mosseri je rekao da je ovo funkcija za koju je imao najviše zahteva od kreatora u programu, prenosi Engadget.

Nova je i opcija chata za pretplatnike. Kreatori mogu imati grupne razgovore sa do 30 pretplatnika i na taj ih način navesti da još više vremena provode na Instagram-u umesto na nekoj drugoj društvenoj mreži. Grupne razgovore pokreće Messenger, a kreatori ih mogu pokrenuti iz svoje pristigle pošte ili Story-ja. Pretplatnici će takođe imati pristup početnoj kartici na profilu kreatora gde će biti centralizovan sadržaj sa sistemom plaćanja, uključujući fotografije, Reels-e i arhive Live-a.

Mosseri kaže da desetine hiljada kreatora u SAD-u sada imaju pristup programu pretplate, koji im omogućuava da fanovima naplate do 100 dolara mesečno za pristup ekskluzivnom sadržaju. Instagram je u januaru počeo da testira kreatorske pretplate sa Paywall pričama i livestreamovima. Pretplatnici takođe dobijaju ljubičastu značku koja se pojavljuje pored njihovih korisničkih imena u komentarima i privatnim porukama.

Meta nudi kreatorima i druge podsticaje za izgradnju publike i deljenje sadržaja na Facebook-u i Instagram-u. Pa su tako prošlog meseca najavili da neće naplaćivati proviziju na zaradu koju kreatori ostvare putem aplikacija do 2024.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.