Izraelski startup osigurava Instagram naloge


Hakovanje naloga društvenih mreža je nezgodna stvar koja posebno pogađa one korisnike koji bukvalno žive od prikazivanja sponzorskih sadržaja. Ako neko na primer nekom influenseru sa više stotina hiljada ili miliona pratilaca hakuje nalog, gubici mogu da budu astronomski.

Izraelski startup Notch želi da pomogne svim "instagramerima" osiguravanjem njihovih računa po ceni mesečne pretplate već od 8 dolara na više. Korisnici koji sklope ugovor sa osiguravateljem, u slučaju hakovanja naloga dobiće premiju čija visina zavisi o svoti na koju su osigurani. Pored toga Notch će im ujedno pomoći da povrate kontrolu nad svojim nalogom.

"Gledamo broj pratilaca, angažman, odakle je publika, vertikalu u kojoj influenser radi, koliko objava mesečno ta osoba obično postavi, koliko je od njih sponzorisanih objava..." objašnjava izvršni direktor Rafael Broshi. S tim informacijama Notch može da proceni koliko sponzorisanog sadržaja kreator objavi mesečno i koliko bi novaca neko tog kalibra zaradio na svakoj objavi. Tada kompanija može izračunati mesečnu naknadu za pokriće osiguranja naloga.

Važna stvar kod Notche-ovog osiguranja je da pokriva samo hakovanje. Neki kreatori sadržaja, posebino oni iz marginalizovanih zajednica, suočavaju se sa ciljanim uznemiravanjem na Instagram-u, što uključuje uzastopne prijave neprimerenih sadržaja na njihovim profilima. To može dovesti do privremene, kraće ili duže suspenzije naloga, što influenserima takođe stvara gubitke, ali Notch to neće pokriti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.