Konačno predstavljen Nothing Phone (1) sa transparentnom poleđinom


Nakon niza teasera koje smo videli u proteklim nedeljama, kao i curenja informacija o specifikacijama, svi detalji o Nothing Phone-u (1) konačno su poznati.

Smartphone dolazi sa okvirom od recikliranog aluminijuma, 6,55-inčnim OLED ekranom rezolucije 1.080 x 2.400 piksela, frekvencije osvežavanja od 120Hz i maksimalnom svetlinom od 1.200 nita, dok touch sampling rate iznosi 240Hz. Panel je zaštićen Gorilla Glass 5 staklom, četiri ivice su simetrične, a uređaj pokreće Qualcomm-ov Snapdragon 778G+ procesor. Nazad se nalazi glavna kamera od 50 MP (Sony IMX766) sa optičkom stabilizacijom slike i ultrašiorka kamera od 50 MP (Samsung JN1). U rupičasti izrez na ekranu smeštena je selfie kamera od 16 MP (Sony IMX471).

Senzor za otisak prsta integrisan je u ekran, a smartphone koristi Nothing OS (1) baziran na Android-u 12. Iz Nothinga obećavaju da će softver biti "lagan" i pouzdan, a obećaju i tri godine nadogradnji Android-a i četiri godine bezbednosnih nadogradnji svaka dva meseca.

Softver dolazi sa nekoliko malih dodataka za Android, a među njima je Quick Settings kontrola Nothing-ovih ear (1) TWS slušalica, kao i kontrole Teslinih automobila koje omogućavaju paljenje svetala pre ulaska u automobil, paljenje klima uređaja i slično.

Uređaj napaja baterija od 4.500 mAh koja podržava 33W žičano, 15W bežično i 5W reverzibilno punejnje. U slučaju žičanog punjenja, baterija se u potpunosti napuni za 70 minuta, dok se to vreme u slučaju bežičnog punjenja povećava na 120 minuta. Nothing odvojeno prodaje 45W punjač po ceni od 35 evra.

Nothing Phone (1) poseduje IP53 sertifikat za otpornost na vodu. Na tržištu se izdvaja zbog providnog zadnjeg panela i Glyph interface LED dioda postavljenih do funkcionalnih delova telefona, tako da mogu pokazati relevantne informacije. Npr., kada se telefon puni, LED diode će služiti kao indikator, a moguće ih je sinhronizovati sa zvukom zvona.

Nothing Phone (1) sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će koštati 469 evra, dok će za verziju koja nudi 256 GB interne memorije biti potrebno izdvojiti 499 evra. U ponudi će se naći model sa 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije po ceni od 549 evra.

Prvu količinu uređaja biće moguće kupiti isključivo u Nothing kiosku u Londonu, dok će druga biti vrlo ograničena i moći će se kupiti samo u određenim prodavnicama. Treća količina kreće u prodaju putem web shopa i operatera, ali u prilično uskom krugu zemalja.

Prodaja počinje 16. jula u Velikoj Britaniji, a nakon 21. jula će smartphone biti dostupan u Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj, Hong Kongu, Mađarskoj, Indiji, Izraelu, Maleziji, Italiji, Holandiji, Norveškoj, Filipinima, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Saudijskoj Arabiji, Španiji, Singapuru, Švedskoj, Švajcarskoj, Tajvanu, Tajlandu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Makau.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.