M2 MacBook rastavljen u sitne delove


Ekipa sa Max Tech kanala na YouTube-u, odlučila je detaljno istražiti Apple M2 MacBook, koji se u prodaji nalazi tek nekoliko dana. Kako bi razotkrili sve Apple-ove tajne u dizajnu, hardveru, hlađenju, memoriji, napravili su takozvani "teardown" video, za što su se poslužili obiljem alata i napravili sve ono što vam kao kupcu nije dozvoljeno ukoliko ne želite da izgubite garanciju.

Novi Apple-ov Macbook sa M2 ARM procesorom je zaista odlično složen, a posebno nas je impresionirala mala i tanka matična ploča na koju su milimetarskom preciznošću ugrađene gotovo sve važne hardverske komponente, zahvaljujući kojima ovaj uređaj donosi 18 posto poboljšanja performansi CPU-a i oko 25 posto bolju grafiku. Naravno, većinu poboljšanja donosi M2 procesor, ali odličan je mali NAND SSD koji mu pruža memoriju za skladištenje, a tu je i USI modul, za koji pretpostavljaju da predstavlja WiFi čip sa Ultraširokim pojasom ugrađenim u glavni WiFi čip, kao što možete videti u ovom videu.



Apple ja za sada lansirao dva uređaja sa novim M2 procesorom, M2 MacBook i M2 MacBook Pro modele, a kasnije tokom godine bi trebao lansirati nove. Takođe se očekuje da će uskoro predstaviti snažnije Mac-ove sa malo nadograđenim M2 procesorima.

Novi M2 MacBook Air (osnovni model) je u SAD-u dostupan po ceni od 1.199, a ako želite model sa 24 GB RAM-a i 2 TB skladištenja moraćete platiti 2.499 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.