Meta tuži Metu zato što se zove Meta


Kada je Facebook promenio ime u Meta u oktobru prošle godine, postojala je zabrinutost da kompanija planira da dominira novonastalim metaverzumom. Da uz to postoji još jedna oštećena strana koja tek sada izlazi u javnost prenosi The Verge.

Kompanija za umetnost instalacija pod nazivom META (ili Meta.is) objavila je u utorak da će tužiti Metu (ili Facebook) zbog kršenja zaštitnog znaka, navodeći da je Zuckerbergova promena imena narušila etablirani brend manje kompanije.

"Facebook je 28. oktobra 2021. zaplenio naš META znak i ime, u čije smo izgradnju ulagali svoju krv, znoj i suze više od dvanaest godina", stoji u objavi na stranici manje kompanije. "Danas, nakon osam meseci bezuspešnih pokušaja pregovora sa Facebook-om u dobroj veri, nije nam preostalo ništa drugo nego podići tužbu protiv njih. [...] Meta više ne može da pruža robu i usluge pod oznakom META jer će potrošači verovatno pogrešno verovati da roba i usluge Mete potiču od Facebook-a i da je Meta povezana sa toksičnošću koja je neraskidivo povezana sa Facebook-om." - Justin Bolognino, Nick Sciorra

Iako Meta.is ima važeći zaštitni znak za ime, još se uvek može suočiti sa teškom bitkom na sudu, s obzirom na širok raspon aplikacija koje je Facebook zaštitio novim imenom otkako je promena imena postala službena.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.