Netflix-ova aplikacija na iOS-u izbegava plaćanje naknade Apple App Store-u


Netflix-ova aplikacija na iOS-u sada ima dugme za prijavu koji će vas preusmeriti na njihovu stranicu kako biste se mogli pretplatiti na jedan od dostupnih paketa pri čemu kompanija ne plaća nikakvu naknadu App Store-u. Ova promena dolazi nakon što je Apple u martu rekao da aplikacije za "čitače", one koje pružaju digitalni sadržaj poput knjiga i videa, mogu ponuditi spoljni link na njihovu web stranicu za kreiranje naloga, prenosi TechCrunch.

Novi ekran, koji je prvi primetio 9to5Mac, prikazuje gumb koji će vas odvesti na netflix.com/join. Ali pre nego što budete preusmereni na web stranicu, aplikacija prikazuje ekran upozorenja koji vam daje do znanja da više ne obavljate transakcije koristeći Apple-ov sistem i da svim procesima povezanim s tim upravlja Netflix.

Inače, Apple je zatražio od programera u Južnoj Koreji i Holandiji (vezano uz aplikacije za dating) da koriste slične ekrane sa obaveštenjima za korišćenje alternativnih sistema plaćanja za kupovinu unutar aplikacije.

Nije jasno hoće li novo dugme biti dostupno korisnicima širom sveta.

Apple uzima 15% tj. 30% naknade od aplikacija za prodaju pretplata putem sistema plaćanja App Store-a.

Dok vam je Netflix dozvoljavao da se prijavite za uslugu na svom iPhone-u, ukinuo je naplatu iTunes-a 2018. kako bi izbegao plaćanje provizije. Umesto toga, Netflix-ova aplikacija za iOS samo je pružila opciju prijave bez procesa unutar aplikacije ili veze na svoju web stranicu za stvaranje vašeg naloga. Netflix se nada da će novi gumb za prijavu na iOS-u dovesti više novih korisnika na platformu.

Za poređenje, na Android-u, Netflix vam omogućava da kreirate nalog tako što navedete svoju adresu e-pošte, a kasnije vam šalje e-poruku sa informacijama za kupovinu plana za početak korišćenja aplikacije i gledanje sadržaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.