Novi Apple Watch će meriti i temperaturu


Apple-ov analitičar sa dobrim vezama u Apple-u, Mark Gurman, kaže da će nadolazeći Apple Watch 8 pametni sat stići sa hardverskom nadogradnjom u obliku senzora za merenje temperature tela.

Prema toj informaciji verovatno se neće raditi o termometru koji će meriti vašu temperaturu i prikazivati vam vrednosti u realnom vremenu, već će vas Apple-ov sat upozoriti da izmerite temperaturu konvencionalnim termometrom, ukoliko primeti da vam je temperatura povišena, a isto tako bi vam mogao preporučiti i da odete do lekara.

Time se Apple želi ograditi od toga da se novi senzor doživljava kao "pravi" dijagnostički alat, jer Series 8 satovi neće imati dozvolu od Američke Agencija za hranu i lekove FDA da se mogu koristiti kao verifikovani termometri, iako će i za ovakav tip merenja trebati određene dozvole pre nego što stignu u prodaju.

Osim novog senzora Apple Watch Series 8 satovi neće imati nekih drugih hardverskih poboljšanja, ali očekuje se da će Apple izdati jedan "rugged" model sa posebno ojačanim kućištem i staklom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.