Ponovno preuzmite kontrolu nad Facebook News Feed-om


Vest da algoritmi idu ruku pod ruku sa društvenim mrežama nije ništa novo niti revolucionarno. Facebook, Instagram, TikTok i LinkedIn, svi imaju sisteme za privlačenje vaše pažnje na ono što oni žele da vidite.

Još 2018. godine Facebook je promenio svoj algoritam kako bi vam pokazao više objava od prijatelja i porodice, a manje od izdavača i brendova. Kompanija je kasnije prioritet dala angažmanu, rangirajući postove koji su dobili puno pažnje na više mesto u feedovima. Objave u kojima su ljudi više komentirali i reagovali obično su bile one koje su smatrane uvredljivima i poticale su snažne emocije navodi The Washington Post.

Sa Facebook-om nemate opciju potpunog uklanjanja newsfeeda, ali postoje načini da sadržaj koji vam se prikazuje prilagodite prema sopstvenim željama.

To može biti hronološki odabirom opcije "Najnovije" koja prvo rangira svježe postove vaših prijatelja i stranica ili kreiranjem favorita koji vam prikazuju postove od do 30 odabranih prijatelja i stranica kako bi vam dali veću kontrolu nad onim što vidite.

Ako se već neko vreme pitate šta to gledate na svojem newsfeedu možda je sada vreme da to promenite.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.